Följ

Okej
Välj lag

2019-04-13 Kils basket

Sporthallen Kil 13 april 2019. Kils basket – KFUM. Fem tjejer från KFUM Örebro där några var tillbaka efter sjukdom och skada överraskade både sig själva, tillrest publik men framförallt motståndarna i en heroisk insats med ett stort underhållningsvärde. Redan när KFUM Örebro gjorde entré i hallen möttes de av förvånade blickar från motståndarna. ”-Va? Är de bara fem, hur tänkte de nu?”, viskades det bland de elva tjejerna från Kil som såg mycket segervissa ut. Tomt på bänken, inga avbytare idag. Därför föreslog vi speltiden 4x8 minuter vilket också domaren bejakade men icke: ”-Nej tack, vi ska spela 4x10 min”, blev motståndarcoachens svar. Taktiken som det pratades ihop om innan matchen föll mycket väl ut och fullständigt chockade motståndarna som yrvaket och vilset sprang omkring och vips var ställningen 5-20 efter den första perioden. 0-2 efter 7 sekunder, 0-4 efter 42 sekunder, 0-6 efter 1 min 48 sek. När det gått drygt två minuter tog Kil time-out (deras enda under hela matchen). Först vid ställningen 0-12 gjorde till slut Kil sina första poäng på straff. 1-12 men det hjälpte föga. När matchklockan visade att det var två minuter kvar av den första perioden var ställningen redan 1-18. I pausen mellan andra och tredje perioden erkände den i övrigt också utmärkte domaren att han aldrig sett eller ens hört talas om en taktik likt den våra tjejer tillämpat de två första perioderna. Troligen inte heller coachen i Kil. Vår stora ledning med 5-20 efter första perioden förvandlades till 17-26 efter andra och tjejerna samlades i pausen för en ny taktikgenomgång där man skruvade och ändrade lite på den ursprungliga taktiken för att få tillbaka spelet från första perioden. Detta lyckades väl eftersom både den tredje och fjärde perioden vanns klart. Slutresultat 37-61 (5-20, 12-6, 10-18, 10-17) https://youtu.be/zJuHqDJvD-Q