Hoppa till sidans innehåll

Din roll som basketförälder


Coacher, lagledare, funktionärer och styrelsen arbetar helt ideellt i vår förening. Du som förälder är inte bara viktig för ditt barns utveckling utan även för vår verksamhet i stort. Vi behöver föräldrar som hjälper till och avlastar coacherna med administrativa uppgifter och genom gott uppträdande visa vägen till god sportslig anda. Här är våra rutiner för dig  som basketförälder.

 

Föräldrar är också förebilder

Du som förälder är också värdefull som förebild genom gott uppförande som visar vägen till god sportslig anda. För att belysa vikten av detta rekommenderar vi ett avsnitt av "Idrottens himmel och helvete" (en produktion av SVT) som behandlar föräldrarollen i föreningslivet Förälder inom idrotten.

 

Rutiner för föräldramöten

KFUM Örebro Basket genomför ett gemensamt föräldramöte per säsong för alla lag. Där går vi igenom gemensamma angeägenheter, sånt som händer i föreningen och information från styrelsen som berör oss alla. 

Förutom de föreningsgemensamma föräldramötena uppmanar vi varje lag att ha egna möten (gärna 2-3 per säsong) för att strukturera upp organisationen runt lagen så som körschema, försäljning för att bygga upp lagkassan, sekretariat på matcherna etc.

I september hade vi det gemensamma föräldramötet för hela föreningen.

Presentationen från det finns här.

 

Lagföräldrar

Vill vi att 1-2 föräldrar från varje lag tar på sig rollen som lagledare. Som lagledare är man länken mellan laget och styrelsen så att alla föräldrar och spelare får den information som behövs för att kunna ta del av allt som föreningen erbjuder!

Har ni inte utsett någon lagledare!? Gör det och anmäl det till This is a mailto link!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:16

 

Postadress:
KFUM Örebro Basket - Basket
Lertagsgatan 2
70347 Örebro

Kontakt:
Tel: 0733224287
E-post: This is a mailto link

Se all info