Hoppa till sidans innehåll

Rutinerad KFUM-trio lägger skorna på hyllan

20 APR 2015 21:33
Totalt har de gjort 40-talet säsonger i Örebros Basket, men nu har tre riktigt rutinerade KFUM-lirare spelat sin sista match.
  • Uppdaterad: 18 OKT 2016 14:05

hyllan1

Färdigspelat? Pelle, Simon och Johan har åtminstone bildligt lagt skorna på hyllan.

 

Åtminstone påstår Simon Åkerlund, Johan Johansen och Pelle Eriksson att deras spelarkarriärer tog slut i och med den sista division 2-matchen nu i vår. Och visst: även om de bara blir 27 i år, så har alla tre rätt godtagbara skäl till att lägga basketdojorna på hyllan.
Simon flyttar till Stockholm i juni.
- Sambon har fått jobb där, men vi ser Stockholm bara som en fas i livet. Vi kommer att flytta tillbaka till Örebro, ”lovar” Åkerlund.
Pelle blir i dagarna pappa för första gången.
- Det känns som ett lagom tillfälle att lägga av. Men jag vill gärna få lämna en dörr lite på glänt, ”ber” Eriksson.
Johan pluggar till jurist och vill dessutom lägga ännu mer tid och engagemang på coachandet av KFUM:s duktiga 00-pojkar.
- Division 2-matcherna lockar inte längre, men jag tycker fortfarande att det är lika kul att träna, ”avslöjar” Johansen.
Med andra ord: när höstmörkret börjar falla och nästa basketsäsong närmar sig, ska man nog inte helt räkna bort alla de tre kompisarna från P88-laget…
- Min plan är att fortsätta träna, men inte spela. Däremot tänker jag inte missa en enda match som 00-laget har. Jag har den här säsongen insett att jag är mer taggad och nervös, engagerad, när grabbarna spelar än när jag gör det själv. Känslan runt pojklaget är fantastisk, de är i en så härlig ålder, tycker Johan Johansen och passar på att avslöja varifrån hans vedertagna smeknamn, ”Dogge” faktiskt kommer.
- Det var en lagkompis i pojklaget, Ali, som myntade det. Jag har ju rätt stora fötter och han hade sett i en tidning att rapartisten Snoop Dog hade samma storlek, 48,5. ”Du ska heta Dogge” sa han – och så blev det.
Om Johan nu ska sammanfatta sin spelarkarriär, kan han förutom alla år i Örebro även räkna in ettåriga utflykter till Umeå, där juridikstudierna inleddes, och USA, där basketen tog honom till Herkimer college i New York state.
- Det var häftigt, så otroligt proffsig verksamhet.
Simon och Pelle har däremot varit Örebro län, om än inte enbart KFUM Örebro, trogna karriärerna igenom.
Pelle Eriksson spelade till exempel  final four i division 1 med dåvarande Örebro Basket, en sammanslagning av representationslagen i KFUM och BK Star.
- Och så hade jag kontrakt med Eco till första säsongen i ligan, men valde att bryta det när jag insåg att jag inte var en av dem som tränaren trodde på. Då kändes det inte motiverat att träna två gånger om dagen.
Kunde du ha blivit ligaspelare?
- Har funderat på det ibland. Kanske, om man fått coachens förtroende.
Bästa minnet?
- Måste nog säga slutspelen i division 1. Det var häftigt.
Simon Åkerlund sticker inte under stol med att kommer att sakna det naturliga umgänget med ”Dogge” och Pelle.
- Vi har ju spelat ihop sedan pojklaget och är bra vänner även utanför basketen. Men det kan vi ju fortsätta att vara.
- Att jag lägger av nu har delvis med skadeproblem, onda knän, att göra. Jag vill inte gå på halvfart och kände ganska tidigt att det här skulle bli sista säsongen.
Både Simon och Johan lyfter för övrigt fram sitt pojklags sista framträdande i den stora Göteborgscupen som ett av de största minnena.
- Vi gick till semifinal och förlorade knappt mot stjärnspäckade Högsbo, som sedan vann finalen med 40 poäng. Hela det cupspelet var jättehäftigt, med ett lag som fungerade väldigt bra och var ett riktigt kompisgäng.

Skribent: Per Gustafson

 

Postadress:
KFUM Örebro Basket - Basket
Lertagsgatan 2
70347 Örebro

Kontakt:
Tel: 0733224287
E-post: This is a mailto link

Se all info