Hoppa till sidans innehåll

För Linnea var NIU ett självklart val

17 NOV 2014 16:06
Nu är det dags att söka till gymnasiet och på onsdag (19/11) har Virginska skolan öppet hus för alla NIU intresserade basketspelare.
  • Uppdaterad: 18 OKT 2016 14:05

Linnea Brändholm är en av många KFUM-spelare som valt att kombinera gymnasiestudierna med en elitidrottsutbildning. Linnea gjorde sitt första gymnasieår på Fryshuset i Stockholm som också erbjuder NIU. Där trivdes Linnea väldigt bra men valde att flytta tillbaks till Örebro inför sitt andra gymnasieår och studera på Virginska skolan.

För Linnea har basketen alltid varit högt prioriterat och hon är övertygad om att basketen också hjälpt henne med struktur och planering av studierna. För att hinna träna så många pass i veckan är jag tvungen att ha diciplin och plugga när tid finns avsatt för det, säger Linnea Brändholm. Hon tror också att idrotten hjälpt henne att kunna vara fokuserad när det gäller. "Genom basketen har jag fått öva på mina mentala styrka och vara bäst när det gäller. Det är egenskaper som är direkt överförbara på skolarbete t.ex. vid prov."

Idag bor Linnea i Grand Rapids, Michigan där hon kombinerar basket med college studier. Linnea är en av våra största talanger och gjorde imponerande 32 poäng när hennes lag, Davenport University, vann första seriematchen! Matchreferat från den matchen. 

 

På onsdag den 19 november har Virginska skolan Öppet hus om NIU.

Informationen är på Idrottshuset kl.18:00 och berör alla sökbara NIU-idrotter.
Inbjudan.
Anmälan sker till:
Sandra Mattsson, Projekt- och processledare NIU,
076-5511360 This is a mailto link

Läs mer om NIU på vår hemsida.

Skribent: Kristin Stenman

 

Postadress:
KFUM Örebro Basket - Basket
Lertagsgatan 2
70347 Örebro

Kontakt:
Tel: 0733224287
E-post: This is a mailto link

Se all info